Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Ξόφλησε κι η Αριστερά μας…

Με τον Λάζαρο Μαύρο

Ξ Ο Φ Λ Η Σ Ε και το παραμύθι της… Αριστεράς. Που έλεγε ότι εκεί που απέτυχαν επί δεκαετίες στο Κυπριακό, το Κέντρο και η Δεξιά, θα τα κατάφερνε, δήθεν, αν επιτέλους, για πρώτη φορά, κυβερνούσε η Αριστερά. Επί 28 μήνες στην προεδρία, ο κ. Χριστόφιας κατάφερε να διαλύσει κι αυτό τον μύθο. Όχι μόνο δεν πέτυχε, αλλά επιδείνωσε κιόλας το Κυπριακό. Και χειροτέρευσε την κατάσταση, στην οποία βρίσκεται ο κυπριακός Ελληνισμός και η Κυπριακή Δημοκρατία.
Κ Ο Ι Ν Ο Σ παρονομαστής, διαχρονικά, της Κεντρώας, Δεξιάς και Αριστερής εξουσίας και πρώτος κυριότερος λόγος της 36χρονης ήδη αποτυχίας, είναι τα έκτοτε κυβερνώντα Ηττημένα Μυαλά τους: Στον πυρήνα των οποίων κόλλησε μια και μόνη διαχρονικά γραμμή σκέψης: «Έχουμε ηττηθεί στρατιωτικά το 1974 και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να βρούμε τους λιγότερο επώδυνους όρους αποδοχής της ήττας και συνθηκολόγησης με τους νικητές Τούρκους». Εξ ου και οι 36 ετών ατέρμονες συζητήσεις για το, λιγότερο ή περισσότερο, τουρκικό πάντως, ούτως ή άλλως, περιεχόμενό της.
Ο Μ Ω Σ το πρωταρχικό ζήτημα, που έπρεπε να τεθεί αμέσως μετά την εθνική καταστροφή του 1974 και στο οποίο οφείλει, επιτέλους, να στρέψει την προσοχή του ο λαός, δεν είναι σε ποιαν από τις τουρκικού περιεχομένου λύσεις θα υποταχθεί, αλλά πώς θ’ αποκτήσει εκείνες τις δυνάμεις, ώστε να διεκδικήσει με αποτελεσματικότητα την ανατροπή της ήττας και την απελευθέρωση της πατρίδας από τους Τούρκους κατακτητές. Πρώτιστο, λοιπόν, η ενδυνάμωση του κυπριακού Ελληνισμού. Η ενίσχυση του κράτους του. Η βελτιστοποίηση κι ο πολλαπλασιασμός των Συντελεστών Ισχύος του: Η πολιτική, διπλωματική, οικονομική, κοινωνική, μορφωτική, στρατιωτική και πρωτίστως ψυχική ενδυνάμωση.
Α Π Ο Τ Ε Λ Ε Ι καταστροφική παγίδα η συνέχιση των αντιπαραθέσεων, «ποιοι θέλουν λύση και ποιοι δεν θέλουν». Ή ακόμα και των συζητήσεων για το είδος της λύσης και το «σωστό» ή μη περιεχόμενό της. Αλλού πρέπει να στραφεί η προσοχή του λαού: Ποιους ικανούς ηγέτες, ΧΩΡΙΣ Ηττημένα Μυαλά, θα βρει επιτέλους για να τους αναθέσει την εντολή. Όχι για να… «λύσουν» το Κυπριακό, αλλά για να ενδυναμώσουν τον κυπριακό Ελληνισμό. Για να αυξήσουν την ισχύ της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ηγέτες άξιους και ικανούς να αποκρούσουν τις τουρκικές «λύσεις», να ματαιώσουν τα επεκτατικά και νεο-οθωμανικά σχέδια των Τούρκων και να υλοποιήσουν τη Στρατηγική της Ενδυνάμωσης. Συνεπώς, πίσω από τα ξοφλημένα παραμύθια του Κέντρου, της Δεξιάς και της Αριστεράς, το ζητούμενο είναι ένα: Ηγέτες ικανοί, χωρίς Ηττημένα Μυαλά, απ’ όποιον κεντρώο, δεξιό, αριστερό ή άλλο χώρο κι αν προέρχονται.
ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΕ 23.6.10
Εσείς δεν ανησυχείτε ότι, την «ξεκάθαρη Ρωσία» και τον συμπαραστάτη… Σεγκέι Λαβρόφ, όπου σπεύσαμε με τις προσκλαύσεις μας -αφού επί 28 μήνες τα κάναμε αριστοτεχνικά παντού μαντάρα- θα βρούμε στο τέλος τον τρόπο να τους εξορίσουμε στην Κρήτη, δίπλα από τους Ες-300, για να μας γράψει και κανένα πρωτοσέλιδο άρθρο στη «Χαραυγή» μας κι ο νέος πρωθυπουργός Συναντίληψης της Βρετανίας μας;



Πηγή : http://www.sigmalive.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου