Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Χρονοδιαγράμματα ζήτησε ο Έρογλου

Ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι μουν ενθάρρυνε τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Ερογλου «να αδράξει το υφιστάμενο πολιτικό παράθυρο ευκαιρίας για την επίτευξη διευθέτησης» στο Κυπριακό.
Όπως δήλωσε εκπρόσωπος του διεθνούς οργανισμού για τη συνάντηση του ΓΓ με τον κ. Ερογλου, ο κ. Μπαν εξέφρασε την ελπίδα «οι δύο ηγέτες να κάνουν σοβαρά άλματα τους προσεχείς μήνες, αντιλαμβανόμενοι ότι αυτό θα απαιτήσει συμβιβασμούς και από τις δύο πλευρές».
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα, ο κ. Ερογλου «εξέφρασε τη δέσμευσή του στην εξεύρεση μιας διευθέτησης, σημειώνοντας ότι πιστεύει πως αυτή μπορεί να επιτευχθεί στα τέλη του 2010 με καλή θέληση, πνεύμα πάρε-δώσε και αμοιβαία πολιτική βούληση και συμβιβασμό».
Μιλώντας μετά την συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Ντερβίς Έρογλου επεσήμανε πως οι συνομιλίες δεν μπορεί να συνεχίζονται για πάντα, κάτι όπως είπε που τόνισε και στον επικεφαλής του διεθνούς οργανισμού.
Οριστικοποίησε μάλιστα τη δική του έννοια του χρονοδιαγράμματος λέγοντας πως συμφωνεί με την αναφορά που υπάρχει στο ψήφισμα για την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΥΚΥΠ για λύση μέχρι το τέλος του χρόνου και… ξεχνώντας την προσθήκη της φράσης «εί δυνατόν», που τελικά προστέθηκε.
Με τις δηλώσεις του ο Έρογλου έδειξε και το δρόμο της επιδιαιτησίας, παραπέμποντας μάλιστα τους Ελληνοκύπριους να αποδεχθούν τις προτάσεις που θα έρθουν, όπως έκαναν πρόσθεσε και οι Τουρκοκύπριοι στο παρελθόν.Σύμφωνα πάντα με τις δηλώσεις του Τουρκοκύπριου ηγέτη, στον Μπαν Κι Μουν έθεσε και το θέμα της απομόνωσης των Τουρκοκυπρίων, στην οποία όπως είπε «ελπίζει ο Τουρκοκυπριακός λαός».



Πηγή : http://www.kathimerini.com.cy/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου