Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

ΛΥΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΥΧΕΤΑΙ Ο ΑΜΠΝΤΟΥΛΑΧ ΓΚΙΟΥΛ

ΟΙ ΧΘΕΣΙΝΕΣ τουρκοκυπριακές εφημερίδες αναφέρθηκαν εκτενώς στην προχθεσινή, λεγόμενη επίσημη επίσκεψη του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ντερβίς Έρογλου στην Άγκυρα, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Αμπντουλάχ Γκιουλ, τον Πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, καθώς και με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Στρατού Ιλκερ Μπασμπούγ. Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, ο κ. Γκιουλ επανέλαβε την ευχή όπως το Κυπριακό επιλυθεί μέχρι τέλος του χρόνου και ότι προς το σκοπό αυτό πολλά αναλογούν της Ε.Ε. Πρόσθεσε ότι οι συνομιλίες δεν μπορούν να συνεχιστούν εσαεί και ότι πρέπει να υπάρχει κάποιο όριο. Ισχυρίστηκε ότι το ψευδοκράτος έχει αποδείξει τη δημοκρατικότητά του και ότι υποστηρίζει τη διαδικασία των συνομιλιών στη βάση των παραμέτρων του ΟΗΕ. Από την πλευρά του, ο κ. Έρογλου δήλωσε ότι οι συνομιλίες αποσκοπούν στο να επιτευχθεί μια βιώσιμη και μόνιμη συμφωνία, και ότι αυτή θα πρέπει να είναι επιθυμία αμφοτέρων των πλευρών. Για τη συνάντηση Ερντογάν-Έρογλου δεν έγιναν δηλώσεις. Στη συνάντηση αυτή συμμετείχε και ο Υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου, αρμόδιος και για κυπριακές υποθέσεις Τζεμίλ Τσιτσέκ.
Σε συνάντηση με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ο κ. Έρογλου εξέφρασε την ικανοποίησή του από τις επαφές του με Γκιουλ-Ερντογάν-Νταβούτογλου, με τους οποίους, όπως είπε, συζήτησε το Κυπριακό, τις συνομιλίες και τα οικονομικά του ψευδοκράτους. Για τις συνομιλίες, είπε ότι εξήγησε στον Πρόεδρο Χριστόφια ότι δεν σκοπεύει να αρχίσει άλλο κεφάλαιο, αν προηγουμένως δεν ολοκληρωθεί το περιουσιακό. Πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται να υποβληθεί στο τραπέζι των συνομιλιών από τον Πρόεδρο Χριστόφια θέμα προσφύγων, γιατί δεν υφίσταται τέτοιο, αφού αυτό επιλύθηκε πριν από 35 χρόνια.
Η «Αφρίκα» αφιέρωσε το κύριο θέμα της στην υποδοχή του Ντερβίς Έρογλου στην Άγκυρα, γράφοντας ότι του στρώθηκαν κόκκινα χαλιά, ρίχθηκαν 21 κανονιοβολισμοί, ενώ οι δρόμοι από το αεροδρόμιο της τουρκικής πρωτεύουσας μέχρι το μαυσωλείο του Ατατούρκ σημαιοστολίστηκαν με σημαίες της Τουρκίας και του ψευδοκράτους. Η εφημερίδα σχολιάζει τους πανηγυρισμούς αυτούς με τίτλους όπως «Η Άγκυρα αρέσκεται να συμπεριφέρεται σε έναν δορυφόρο της ως ανεξάρτητο κράτος».

Πηγή : http://www.sigmalive.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου